18 Σεπ 2020

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ!

Αρχαίο θέατρο… βιωματικά!

Το αμφιθέατρο του σχολείου μας αξιοποιήθηκε από τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου προκειμένου να γνωρίσουν βιωματικά τα μέρη του θεάτρου, με αφορμή τη φετινή μας ενασχόληση με την τραγωδία «Ελένη» του τραγικού ποιητή Ευριπίδη. 

Οι μαθητές, με απόλυτη προσοχή και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, παρατήρησαν το κοίλον, τη σκηνή, κάθισαν στις θέσεις -γνωρίζοντας ότι στην αρχαιότητα αυτές ονομάζονταν εδώλια- και γνώρισαν καλύτερα τα είδη της δραματικής ποίησης, την τραγωδία, την κωμωδία και το σατυρικό δράμα. 

Η παρουσία τους σε θέατρο τους βοήθησε να αντιληφθούν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνταν μια αρχαία παράσταση, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους οι αρχαίοι Έλληνες εφάρμοζαν τα «εφέ» της εποχής με εντυπωσιακά για την εποχή θεατρικά μηχανήματα, όπως το εκκύκλημα, το βροντείον, τις περιάκτους κ.ά. 

Το αρχαίο θέατρο γοητεύει τους πάντες. Παρόμοια γοήτευσε και τους μαθητές μας, οι οποίοι εξέφρασαν απορίες, εντυπωσιάστηκαν από την προέλευσή του θεατρικού είδους στην Ελλάδα και αντιλήφθηκαν πόσο σπουδαίες σε διεθνές επίπεδο είναι αυτές οι μόλις 32 τραγωδίες που μας κληροδότησαν συνολικά ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής και ο Ευριπίδης.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες